Θεατροπαιδαγωγικά επιμορφωτικά σεμινάρια

 Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή,

Διοργανώνουν δύο τετράωρα θεατροπαιδαγωγικά επιμορφωτικά σεμινάρια για τις φοιτήτριες και φοιτητές των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής καθώς και εκπαιδευτικούς που συνεργάζονται με την Σχολή.

· Τρίτη 16 Απριλίου 2019, 16:30-20:30 Αίθουσα Λόγου & Τέχνης, 10ος όροφος

Το «Σκληρό καρύδι» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου είναι  η εισαγωγή σε τρόπους ευαισθητοποίησης για ζητήματα διαφορετικότητας και δικαιωμάτων των προσφύγων, με αφορμή το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο. Παράλληλα εισάγει σε βασικές τεχνικές παιδαγωγικού θεάτρου και δημιουργικής γραφής. Επιδιώκει την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και του κλίματος συνεργασίας στην τάξη, την πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν, την καλλιέργεια στάσης ενεργού πολίτη, την κριτική σκέψη και την ένταξη προβλημάτων όπως το προσφυγικό στην παγκόσμια και συστημική τους διάσταση (για φοιτήτριες/ες του Π.Τ.Δ.Ε.)

· Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, 16:30-20:30 Αίθουσα Λόγου & Τέχνης, 10ος όροφος

Το σεμινάριο «Ειρήνη, η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα» θα διερευνήσει με βιωματικό τρόπο θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και θα καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση για εκείνους που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό «Ειρήνη» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για παιδιά 5-8 ετών,και αξιοποιεί τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος. Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά (για φοιτήτριες/ες του Τ.Ε.Π.Α.Ε. και του Π.Τ.Δ.Ε.)

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από συμπλήρωση της αντίστοιχης ηλεκτρονικής φόρμας όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Στους/ις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης 4 ωρών προγράμματος εγκεκριμένου από το ΙΕΠ.

Για διευκόλυνση σας, παραθέτουμε και τους αντίστοιχους συνδέσμους των ηλεκτρονικών φορμών, σας παρακαλούμε όμως να διαβάσετε τις σχετικές ανακοινώσεις.

«Σκληρό καρύδι»  ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής

«Ειρήνη, η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα»  ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής

Article file: