Έκθεση εικαστικών έργων ΤΕΠΑΕ «Ιστορίες του lockdown»

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Παιδαγωγικής Σχολής στον 1ο όροφο του κτιρίου "Πύργος Παιδαγωγικής" λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων φοιτητριών και φοιτητών της σχολής μας, με θέμα:

«Ιστορίες του lockdown»

που οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος, με την επιμέλεια του μέλους της επιτροπής Δρ Μαρίας Λέτσιου.

Ψηφιακή περιήγηση έκθεσης

Οι ιδιόμορφες συνθήκες που γνωρίσαμε όλοι και όλες στην περίοδο του lockdown δημιούργησαν μία καινούρια, οπωσδήποτε διαφορετική καθημερινότητα, ένα νέο τοπίο εμπειριών, τις οποίες οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) αναστοχάζονται μέσα από την εικαστική διερεύνηση.
Στην έκθεση παρουσιάζονται τρεις εικαστικές προσεγγίσεις: α) συμμετοχική εικαστική έρευνα με τη μέθοδο photovoice, β) κόμικς με ιστορίες του lockdown και γ) φωτογραφικά δοκίμια. Οι φωτογραφίες και τα ψηφιακά έργα αποτελούν έργα των φοιτητριών/τών στο μάθημα προσανατολισμού του ΤΕΠΑΕ «Οπτικές Αφηγήσεις και Παιδί» που διδάσκει η Δρ. Μαρία Λέτσιου.

Παράλληλα παρουσιάζεται ένα αντίστοιχο project photovoice που έγινε με φοιτητές/τριες στο μάθημα Εικαστικής Αγωγής από τον Dr. Brian Trimble και την Dr. Beth Manke στο California State University, Long Beach, United States.