Συνέδριο «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία»

Συνέδριο «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Κινηματογράφου. Την ευθύνη του Συνεδρίου έχει η Κανατσούλη Μελπομένη, Καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ.  Το Συνέδριο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών που εργάζονται σε διαφορετικά πεδία της έρευνας για την παιδική ηλικία και των τρόπων που αυτή αποτυπώνεται με αφηγήσεις και αφηγήσεις. Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν είναι: αφηγήσεις παιδιών ή ενηλίκων για την παιδική τους ηλικία και η επεξεργασία τους από τη σύγχρονη ιστορική, ψυχολογική /παιδαγωγική έρευνα, αφηγήσεις για την παιδική ηλικία μέσα στη Λογοτεχνία, παιδική ή για ενηλίκους, η παιδική ηλικία μέσα από εικονιστικές αφηγήσεις, στα mass media, στη φωτογραφία και σε ταινίες κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές κ.λπ.           

Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 16.15, στο 10ο όροφο (Αίθουσα Εκδηλώσεων) του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής, ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και το πρόγραμμα: www.narratives.web.auth.gr

Επικοινωνία: Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Κανατσούλη Μένη, τηλ. 6948727941 και 2310991286, e-mail: menoula@nured.auth.gr

 

Article file: