Ψήφισμα Παιδαγωγικής Σχολής για το θάνατο της Σ. Γαβριηλίδου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Θεσσαλονίκη 21.11.2020

Η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής πληροφορήθηκε τον άδικο θάνατο της καθηγήτριας α’ βαθμίδας Σοφίας Γαβριηλίδου και μοιράζεται τη βαθιά οδύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τον θάνατο της αγαπημένης συναδέλφισσας.

Η αγαπημένη σε όλους και όλες Σοφία Γαβριηλίδου υπηρέτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1999 και από το 2005 στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, με ακαδημαϊκό ήθος και επιστημονική ακεραιότητα σε διάφορες διοικητικές και ακαδημαϊκές θέσεις. Σε όλη την ακαδημαϊκή της διαδρομή ξεχώρισε για την ευγένεια, το ήθος και το μεγάλο νοιάξιμο για τους/τις συναδέλφους, τους φοιτητές και τις φοιτήτριές της. Η πολύτιμη επιστημονική της προσφορά, οι ερευνητικές της αναζητήσεις και η διδασκαλία της προσανατολίστηκαν στην παιδική λογοτεχνία, τη συγκριτική λογοτεχνία, τη δημιουργική γραφή και την πολυπολιτισμικότητα στο παιδικό βιβλίο.
Συμμετέχοντας στον φόρο τιμής για την μνήμη της, η Κοσμητεία αποφάσισε:
 να εκφραστούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια των μελών της στην οικογένειά της και τους οικείους της
 να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε όποιον φορέα υποδείξει η οικογένεια της
 να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στους ιστότοπους του Τμήματος της, της Παιδαγωγικής Σχολής και του Ιδρύματος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πανοράματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 μέτρα προστασίας.

Η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Δόμνα Κακανά, καθηγήτρια Τ.Ε.Π.Α.Ε.

Κατηγορία: